facebook 20  instagram 20

Вечерас, 26. јуна - ансамбл Ренесанс - ‘Плес летње ноћи’

Вечерас, у недељу 26. јуна, у Дворишту Капетан Мишиног здања са почетком у 21 час, ансамбл Ренесанс одржаће концерт под називом ‘Плес летње ноћи’, а на сцени ће им се придружити и чланови позоришта Дадов.

Ансамбл  РЕНЕСАНС основан 1969. године у Београду (Србија), данас је најстарији ансамбл за рану и традиционалну музику, не само на подручју бивше Југославије, него у читавој Европи. Одан  аутентичној интерпретацији, Ансамбл је развио богат репертоар који обухвата дела средњевековних, ренесансних и барокних мајстора, као и традиционалну музику балканских народа. На иницијативу чланова Ансамбла у музички школски систем Србије уведено је изучавање музике средњег века и ренесансе. Ансамбл РЕНЕСАНС је основао истоимени Центар за рану музику који окупља ствараоце намерне да истражују и интерпретирају рану и традиционалну музику. РЕНЕСАНС је учествовао и у многим позоришним представама и филмовима, дајући тако свој допринос српској позоришној и кинематографској уметности.

Чланови ансамбла – Миомир Ристић, Драган Млађеновић, Љубомир Димитријевић, Жорж Грујић, Дарко Карајић, Зоран Костадиновић, Вељко Николић, Александар Јован Крстић, Срђан Станић, Предраг Ђоковић, Марчела Франческо Актуелни програми – Цармина Бурана, Путовање Марка Пола, Музика старог Јадрана, Музика ренесансног позоришта, Музика Медитерана, Традиционална музика Балкана, Плес летње ноћи.

Одржао више од три хиљаде концерата током последњух четрдесет година, широм Европе, на Блиском Истоку и у северној Африци, учествовао је на бројним фестивалима у бившој Југославији и иностранству.

ПЛЕС ЛЕТЊЕ НОЋИ, програм

Игре средњег века (XИИ-XИВ век) и Игре ренесансе (XВ-XВИ век)

Улазнице, по цени од 300 динара, могу се купити у пословници ТОБ-а, Кнез Михаилова 5, и два сата пре почетка програма у Капетан Мишином здању.

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019