facebook 20  instagram 20

Одржана Конференција за новинаре 28. БЕЛЕФ-a

Одржана Конференција за новинаре 28. Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ у Скупштини града Београда

 

Данас је у Скупштини града Београда одржана уводна Конференција за новинаре поводом 28. Београдског летњег фестивала Белеф. Присутним представницима медија обратили су се:

 

Градски секретар за културу гдин.Иван Карл, директор Цебеф-а гидн. Дамир Хандановић, уметнички директор фестивала Белеф гдин. Александар Илић, председница одбора фестивала Белеф гдја. Јасмина Трумбеташ
У уводном делу конференције,  присутни су имали прилике да виде видео-ретроспективу активности ЦЕБЕФ-а за 2018 и почетак 2019. године. ЦЕБЕФ је у оквиру својих манифестација забележио  800 извођача на 43 локације, 120 бесплатних програма И 500 000 посетилаца. Директор Цебефа, Дамир Хандановић најавио је још квалитетнију продукциону сезону која предстоји, као и почетак Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ-а. У свом обраћању посебно је нагласио захвалност Граду Београду,  Министарству културе, установама које су подржале одржавање фестивала (Француски културни центар и Израелска амбасада) као и Министарству одбране које је за потребе одржавања програма летњег фестивала уступило простор платоа испред Војног музеја на Београдској тврђави – Калемегдану.
Секретар за културу Града Београда, гдин Иван Карл је истакао је подршку Града Београда летњем фестивалу која износи 15 милиона динара, доке је Министарство културе подржало фестивал са 500.000 динара. Он је навео и да  БЕЛЕФ, иако млађи фестивал у односу на друге градске фестивале као што су рецимо БИТЕФ или БЕМУС, има подједнаки значај.
Уметнички директор фестивала, гдин Александар Илић, упознао је присутне са програмом и најавио спектакуларни почетак, представу Антигона театра Улисес у којој једну од главних улога тумачи доајен глумишта Раде Шербеџија који ће се пред позоришном публиком појавити после скоро три деценије.
Председница одбора, Јасмина Трумбеташ се посебно осврнула на музички део програма БЕЛЕФ-а као и програме за најмлађе.

 

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019