facebook 20  instagram 20

Представљен програм 26. БЕЛЕФ-а

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ 26. БЕЛЕФ-а
Алба Молина, Феми Кути, Бајага- звезде 26. БЕЛЕФ-а

Програм 26. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2017, који се под слоганом „Лети културно“ одржава од 23. јуна до 23. јула, представљен је данас у Скупштини града Београда, покровитеља Фестивала.Пред нама је месец дана сјајних концерата, изложби, позоришних представа и перформанса.

Градоначелник Београда Синишта Мали, истакао је да је Град и овај пут пружио финансијску подршку Белефу који на прави начин осликава дух Београда и један је од најомиљенијих фестивала Београђана, те најавио да ће подршка Белефу у будућности бити и већа.
Наташа Илић, в.д. директора ЦЕБЕФ-а, који организује БЕЛЕФ, истакла је да ће централно место дешавања овогодишњег БЕЛЕФ-а бити башта Студентског културног центра, уз још неколико локација у граду. Гости Белефа биће и велика шпанска звезда Алба Молина у пратњи једног од најпознатијих фламенко гитариста Рикарда Морена, светска звезда Феми Кути, те позоришне представе из Индије и Египта и Светски омладински хор из Мађарске.

Само на Белефу, имаћемо уметнички перформанс који траје 7 дана, а једно од најинтригантнијих дела садашњице "Концерт радости" Фридриха Гулда, духовиту и еклектичну мешавину свих могућих музичких жанрова – класике, рока, блуза и џеза, извешће светски познати виолончелиста Драган Ђорђевић Сузуки, у пратњи Оркестра школе за музичке таленте из Ћуприје.

Уметнички директор Белефа, Александар Илић позвао је грађане да део лета проведу на БЕЛЕФ-у и најавио разноврсан програм, са великим бројем домаћих и иностраних уметника. Поред великог броја концерата, представа из земље и иностранства, Илић је изразио задовољство да се после дуго времена уметничка игра, перформанс, као и велики број изложби враћа на фестивал.

Обраћајући се присутним, Бајага, чијим се концертом под називом " Месец је млад, а ноћ је врела" затвара овогодишњи БЕЛЕФ рекао је да ће ово бити први пут у његовој каријери да свира у башти СКЦ-аи да са својим Инструкторима припрема један интимно, нежно и другачије издање својих великих љубавних хитова: „Јако се радујем овом наступу на БЕЛЕФ-у. Погледао сам у календар и видео да је тог 23. јула млад месец, назив концерта се наметнуо сам. Чудно, али до сад нисам имао концерт у Башти СКЦ-а и после свих тих великих концерата у Арени, на Калмегдану, ово ће бити нешто потпуно другачије, интимније, премијерно у Београду, са још понеким изненађењем које вам нећу сада открити.“

Све информације о програму 26. БЕЛЕФ-а на сајту www.belef.rs

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019