facebook 20  instagram 20

Ибрица Јусић и Јелена Томашевић на овогодишњем БЕЛЕФ-у

Познати кантаутор из Хрватске Ибрица Јусић и домаћа поп певачица Јелена Томашевић наступиће на овогодишњем БЕЛЕФ-у, потврдили су данас на конференцији за новинаре у дворишту Капетан Мишиног здања.

Шансоњер и велики кантаутор бивше Југославије Ибрица Јусић дуго није наступао у Београду и веома је узбуђен поводом сутрашњег концерта који ће одржати у дворишту Капетан Мишиног здања.

Како је најавио, Јусић ће на концерту који ће трајати нешто мање од два сата извести свашта - од Шекспира до севдаха, односно бројне песме које се већ генерацијама певају и хитове који нису били написани њему, али које је одувек сањао да отпева.

"Као што сам сањао да једног дана снимим албум са севдалинкама, желео сам одати и омаж пријатељима којих више нема: Руњићу, Дедићу, Новковићу," рекао је Јусић који је на свом последњем албуму "Харлекино" обрадио 14 песама, међу којима су "Молитва за Магдалену", "Кућа поред мора", "Стари Пјер", "Потражи ме у предграђу".

Поред добро расположеног Дубровчанина, током конференције за новинаре, седео је његов пас с једне стране, и Јелена Томашевић, с друге.

Насмејана певачица први пут ће, као и Јусић, наступати на Београдском летњем фестивалу.

Она ће 6. јула у пратњи новосадског Биг бенда, с којим наступа већ годинама, извести специфичан реопертоар.

"Биће мало филмске музике, традиционалне музике, другачије од онога на шта је публика навикла од мене на концертима," најавила је певачица која је представљала Србију на Еуросонгу 2008. у Београду.

Осим припрема за предстојећи концерт у дворишту Капетан Мишиног здања, а који ће се у случају временских непогода одржати у Коларчевој задужбини или у Позоришту на Теразијама, Томашевић припрема и нови албум изворне музике.
Карте за наступ Ибрице Јусића, као и за концерт Јелене Томашевић и Биг бенда могу се купити у инфоцентру Туристичке организације Београд, Евентим онлине или сва и по сата пред почетак наступа у дворишту Капетан Мишиног здања.

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019