facebook 20  instagram 20

BluesTone Band и Дин Бауман

BluesTone Band и амерички госпел блуз певач Дин Бауман (Dean Bowman) наступиће на предстојећем БЕЛЕФ-у 11. јула, у 21h у Башти Студентског културног центра.
Бауман је бивши певач култне групе Screaming Headless Torsos, и једна од кључних фигура њујоршке џез, рок и авангардне музичке сцене раних деведесетих. Снимио је преко 32 албума и сарађивао са еминентним уметницима као што су Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, Vernon Reid, MeShell Ndegeoshello, а био је и главни вокал на турнеји „John Scofield plays Ray Charles' music“. 2014 био је номинован за Juno награду за најбољи традиционални џез албум године, а 2009. постао је светски познат захваљујући албуму„Acappella Death Do not Have Mercy“.
BluesTone Band су основали 1995. гитариста Миодраг Мика Павловић и Зоран Зојко Обрадовић који су присутни на српској блуз сцени од средине седамдесетих година. Сарађивали су са великим бројем блуз музичара и наступали претежно у клубовима, као и на домаћим и страним џез и блуз фестивалима. Претежно се баве ауторским радом и до сада су објавили три албума:  „Boys Are Back“ (1995), „Live in Bibis“ (1998), обраде blues  стандарда, „Live at Taboo“  (1999), компилација. Од 2016. сарађују са Дином Бауманом, а на БЕЛЕФ-у ће наступити у саставу: Душко Трнавац, Мика Павловић, Ирина Павловић, Небојша Лучић, Никола Kнежевић и Лука Јовичић.

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019